Ջրի համը

Լեզուն, ինչպես նաև բերանի խոռոչի մյուս մասերը կազմված են մկանային բջիջների խմբերից, որոնց միջոցով մենք զգում ենք համը։ Այս բջիջները գտնվում են լեզվի մակերեսի վրա։ Համը զգում ենք հարյուրավոր ընկալիչ բջիջներով, որոնցից յուրաքանչյուրը տարբերում է չորս տեսակի համային զգայություն՝ քաղցր, թթու, աղի և դառը: Այսօր քոլեջիկները այդ համերը լցրեցին ջրի մեջ և պատահական փորձեցին: Նրանք շատ արագ կռահում և ընդունում էին քաղցր, դառը, աղի, թթու դեմքեր:

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s